Waarom ConXion perfect is om mee in zee te gaan

Weet jij hoe bedrijven de digitale transformatie doormaken en vooral wie hun daarmee helpt? Als eerste en tweede bachelor Netwerkeconomie vroegen we ons dat ook af. Vandaar zijn we dinsdag 14 februari op bedrijfsbezoek bij het Experience Centre van ConXion geweest.

Wat doet ConXion?

ConXion is een bedrijf dat begeleidt, inspireert en ontzorgt in je digitale transformatie. Het is een B2B bedrijf, ze kijken dus samen met andere bedrijven (klanten) wat de noden zijn voor hun en hun bedrijf. Dit is niet noodzakelijk complete digitalisatie, want voor sommige wordt dit weer té veel. Voor mij ligt daar dan ook hun sterke punt, je voelt aan dat ze je niet van alles en nog wat willen verkopen.

Locatie

Hun hoofdkwartier is gelegen in Deerlijk; en het Experience Centre in Waregem, aan de afslag van de E17. Dit is een zeer goede locatie om er te geraken met de auto, het openbaar vervoer was wat moeilijker. De locatie was wel meteen een soort reclame uithangbord. Je ziet het vanaf de E17, mensen weten meteen van je bestaan af én de locatie; perfect dus!

De spreker

De persoon die ons uitleg gaf, Kevin Couvreur, was een zeer goede verteller en gepassioneerd over ConXion. Ik voelde dat hij echt perfect mee was met hun verhaal, zelfs zo goed dat hij iedereen kon meenemen. Dit is meteen ook het tweede positieve punt: ik kon mijn aandacht erbij houden, wat meestal toch wat minder lukt.

Kevin Couvreur

De rondleiding

Het bedrijfsbezoek was dus in hun ‘experience centre’, daardoor had ik echt wel verwacht dat we gingen uitproberen van alle verschillende soorten manieren hoe je die digitale transformatie doet en meemaakt. Maar we hebben eigenlijk niks zelf mogen proberen, dat vond ik toch wel teleurstellend. Ik denk dat daar absoluut een gemiste kans ligt, zelf uitproberen van dingen is vaak leerrijker én leuker. Daarnaast ook ideaal om studenten Netwerkeconomie warm te maken voor hun bedrijf.

In het algemeen was het dus een leerzaam bedrijfsbezoek, maar er zijn wel nog enkele verbeterpunten. Verder nemen ze ook elk jaar een paar studenten aan voor hun stage, dit bedrijf komt alvast al op mijn lijstje :).

Wil je meer te weten komen over wat ik doe? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn blog!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *