Statistische analyse van mijn slaap

De afgelopen maand heb ik elke dag (onder andere) mijn slaapdata bijgehouden. Dit heb ik gedaan door middel van Microsoft Forms, Excel, OneDrive en Power Automate samen met de kennis die ik heb opgedaan in een gastcollege van Stef Rutsaert.

De opdracht was om onze database te analyseren, op een univariate en bivariate manier. Dit deden we met behulp van KNIME Analytics Platform, een open source software met een intuïtieve en visuele interface waarmee we analyses van elke complexiteit mee kunnen bouwen. Tijdens de lessen van Lansen Puttemans hebben we hier mee leren werken. Aangezien ik al veel voorkennis had van statistiek was dit voor mij niet moeilijk, zo goed als alles was herhaling. De opdracht ging dus ook zeer vlot.

We begonnen met de univariate analyse van mijn totaal aantal uren slaap per nacht. Deze was zoals verwacht niet regelmatig. Daarna deden we de bivariate analyse van mijn aantal uren diepe slaap en mijn aantal uren totale slaap per nacht. Hierin was er een positieve correlatie.

Ik vond het interessant om met KNIME te werken, eens dat je het kent is het makkelijk te gebruiken en zo data te vergelijken. Ik ben er zeker van dat ik dit nog in de toekomst ga gebruiken, en zou dit ook graag doen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *