User testing met studenten MCT

Ik heb woensdag 11 januari mijn tweede user testing uitgevoerd. De studenten MCT van Howest Kortrijk hadden voor hun eindopdracht een wireframe gemaakt over een onderwerp naar keuze. Deze waren onder andere over een random reisbestemmingen, elektriciteit bediening, feestjes in de buurt vinden…

Aangezien ik samen met Ann Deraedt de voorbereiding en communicatie heb gedaan, wist ik al goed wat de bedoeling was. Mijn medestudenten en ik voerden de wireframe uit en zo konden we (eventuele) fouten ontdekken. Wij als netwerkeconomen hebben namelijk een ander zicht op hun wireframe, meer langs de business kant. Hierdoor zagen we zaken zoals de functunaliteit, klantvriendelijkheid… wat zij niet opmerkten.

Ik heb het gevoel dat ik een aantal studenten goede feedback heb kunnen geven. Het was soms moeilijk aangezien er nog niet veel functies in hun wireframe waren en omdat ik in die twee uur mij alsmaar minder goed kon concentreren. Al was het toch een leerrijke ervaring waar ik heb kunnen netwerken met andere Howest studenten, wie weet komt dit nog ooit van pas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *