Data is grondstof

Vandaag (5 december 2022) hadden we (1ste jaar Netwerkeconomie) een workshop rond data in het vak data lab. De gastspreker Stef Rutsaert, afgestudeerde Netwerkeconoom en werkzaam bij Moore, dompelde ons onder in data en de link met Microsoft 365.
Onze taak was om automatisch gegevens van formulieren in te voegen in Excel. Hierbij maakten we gebruik van Excel, Onedrive, Microsoft Forms en Power Automate.

We begonnen met onze gegevens op te zoeken op het internet en deze in te laden in Excel. Daarna staken we dit bestand in OneDrive en konden we zo de online versie maken. Vervolgens gingen we over naar het formulier. Hierin maakten we vragen wat te maken had met de gegevens in het Excel bestand. Dit kon zijn “welke postcode is het”, “welk jaar was dit” of “hoeveel controles waren er”.
Daarna gingen we over naar het deel waar ik nog niet alles over wist, die zaken linken met Power Automate.

Zoals hierboven te zien maakten we een flow om duidelijk te maken wat met elkaar geconnecteerd moest worden. Dus wanneer het formulier werd ingevuld, haalde Power Automate de gegevens op en plaatste deze in onze tabel in Excel.

de laatste 2 rijen zijn bijgevoegd doormiddel van de flow

Eens dat je weet hoe het werkt, zijn er geen moeilijkheden meer. Aangezien ik het merendeel van de opdracht al kon, was het voor mij wat minder nuttig. Gelukkig vind ik alles met data en analytisch denken interessant.


Eén reactie op “Data is grondstof”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *