User testing voor studenten uit Den Haag

Gisteren (donderdag 1 december) heb ik mijn allereerste user testing meegemaakt en zelfs mee georganiseerd. Vijf ICT studenten van Den Haag hebben voor hun project samengewerkt met ‘Howest Onderneemt!’ om voor ons een gepersonaliseerde website te maken, met als onderwerp “hoe kunnen student-ondernemers elkaar makkelijk bereiken”. Ze hebben in een recordtempo een fantastische website gemaakt en helemaal in de stijl van Howest! Zo voelde het direct al heel vertrouwd aan.

het startscherm van de website

Ann Deraedt en ik stonden in voor de communicatie tussen de studenten van Den Haag en de eerste jaars studenten van Netwerkeconomie. We hadden vorige maand al eens een meeting om te overleggen hoe alles ging overlopen, zodat dit vlot zou zijn.
Samen met 6 medestudenten van NE was het gisteren zover. We verliepen individueel de website (al dan niet met een Nederlandse student) en gaven zoveel mogelijk feedback. Wat is er goed? Wat kan beter? We mochten alles aankaarten en ze waren zeer vriendelijk. De samenwerking liep vlot en duidelijk, zoals gepland.

Naast dat de website er top uitziet, werkt deze (op een paar uitzonderingen na) ook goed. Het is een prachtig concept en iets dat waar ik al naar uitkijk om te gebruiken, ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben.

Ik ben al benieuwd naar de user testing met de MCT studenten volgende maand, en ben blij dat ik ook deze mee mag organiseren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *