KICK-OFF van Hangar K @Kortrijk

Op woensdag 5 oktober ben ik naar de Start@K kick-off 22 geweest. Het was het derde jaar dat dit evenement doorging, en was zeker een succes.

Hangar K is een oude treinhangar omgebouwd tot hippe ‘kantoren’ en ontmoetingszalen voor startende ondernemers. Vanavond kwamen er jonge ondernemers spreken over hun onderneming, hoe dat proces is gelopen en nog altijd loopt.
De sprekers met hun eigen onderneming waren KNUSS, Tropaholic, eMindBrowser, Simply Perfect en WinWinner & The Harbour.

De interessantste ondernemingen vond ik KNUSS en WinWinner.
KNUSS ontwerpt eenpersoonszetel met ingebouwde zetelverwarming. Hun idee is ontstaan door het probleem van hoge energieverbruik in de horecazaken door de buiten verwarming. Het is de bedoeling om duurzaam om te gaan met energie en ook een aangename ervaring te hebben.

WinWinner is begonnen met Matthias Browaeys en zijn idee om ook crowdfunding in Vlaanderen bekend te maken. Het is een vandaag een groot crowdlending platform geworden, dat nog altijd volop in de lift staat. Crowdlending is een variant van crowdfunding maar dan in de vorm van een lening.

Na de sprekers was het tijd voor een hapje en een drankje, het ideale moment om te netwerken met jonge ondernemers.
Eline Claeys (Ba-Na-Ba Netwerkeconomie) en ik hebben gesproken met twee 21-jarigen die momenteel bezig zijn met de ontwikkeling van een systeem om de prijs van energiegebruik in huizen te verlagen, zonder minder te verbruiken. Door middel van gegevens van zonnepanelen goed te analyseren en interpreteren, is het mogelijk om duizenden euro’s te besparen, en dat kan natuurlijk automatisch. Ze hebben al wat ervaring in het ondernemerschap, voor dit project hebben ze nog Minecraft servers verhuurd en websites ontworpen. Het was een interessant gesprek.

Links: KNUSS Rechts: Tropaholic
Matthias Browaeys, oprichter WinWinner en The Harbour


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *